1111111111

οοοοοοο

My Favorite Sayings:

"Αν πέσεις, λίγοι θα σου απλώσουν το χέρι να σηκωθείς. Αν ανέβεις ψηλά, πολλοί θα απλώσουν το πόδι να σκοντάψεις" αλλά "Πάντα αυτός που χλευάζουμε μας προσπερνά στην αρχή, όμως μας περιμένει υπομονετικά σε κάποια στροφή της ζωής μας..."

''Αν κάποιος με ξεγελάσει μια φορά, πρέπει να ντρέπεται. Αν με ξεγελάσει δυο φορές, πρέπει να ντρέπομαι εγώ''

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΣΧΑ 2019

Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Το Γερμανικό Ευρωπαϊκό οικοδόμημα



Η συμφωνία της Κυβέρνησης με τους δανειστές φέρνει σοβαρούς κλυδωνισμούς στον ΣΥΡΙΖΑ και γενικά στην Ελλάδα.
Θεωρώ ότι ο Έλληνας για αρχή δεν ξέρει ακριβώς τι θέλει και αυτό το είδαμε στις διάφορες δηλώσεις φορέων στα ΜΜΕ.
Όταν πριν την πρώτη ρήξη με τους δανειστές ακούστηκαν τι μας ζητούσαν είδαμε εκπροσώπους φορέων να μιλάνε για ταφόπλακες, μέτρα που δεν αντέχονται, μέτρα μη βιώσιμα για τις επιχειρήσεις και γενικά δεν πρέπει η Κυβέρνηση να δεχτεί τέτοια μέτρα.
Στην συνέχεια και μετά την ρήξη με τους δανειστές και το δημοψήφισμα είδαμε την άλλη όψη των εκπροσώπων φορέων που δήλωναν ότι πρέπει πάση θυσία να τα βρει η Κυβέρνηση και ότι δεν μπορούμε να μπούμε σε μία κατάσταση φτωχοποίησης της χώρας σε περίπτωση που δεν τα βρούμε με τους δανειστές.
Σε αυτό το σημείο με τις τράπεζες κλειστές καθώς και την πλύση εγκεφάλου από τα ΜΜΕ που μας έδειχναν συνταξιούχος σε ουρές στα ΑΤΜ, διάφορους φορείς που έλεγαν ότι καταρρέουν οι επιχειρήσεις τους και ότι δεν έχουν πρώτες ύλες και προϊόντα για να δουλέψουν, φορείς των αγροτών και του τουρισμού να φωνάζουν ότι καταστρέφονται και γενικά κάθε τι μαύρο για την ψυχή μας, η πίεση προς την Κυβέρνηση να συνθηκολόγηση ήταν σαν θηλιά στο λαιμό της.
Είχαμε σαφώς και την πίεση των άλλων Αρχηγών κομμάτων που σκίζονταν με δηλώσεις τους ώστε ο Τσίπρας να υπογράψει με κάθε τρόπο.
Τώρα και με την υπογραφή της συμφωνίας αρχίζουν τα όργανα.....
Η συμφωνία είναι σκληρή, πραξικοπηματική όπως γράφτηκε στον ξένο τύπο, ταπεινωτική και εκδικητική για τους Έλληνες, με απρόβλεπτες συνέπειες όχι μόνο για τους Έλληνες αλλά γενικά για ολόκληρο το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα.
Ένα Ευρωπαϊκό οικοδόμημα με Γερμανική κατοχή.
Μία Γερμανία που κουβαλάει ακόμα το κόμπλεξ της επεκτατικής και κατοχικής της Ιστορίας.
Μία Γερμανία που μόνο Ευρωπαϊκή σκέψη δεν έχει.
Μία Γερμανία που ακόμα θέλει να έχει πάντα τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο.
Τώρα έρχεται το εσωτερικό σφυροκόπημα του Τσίπρα.
Πρώτα από την ακροαριστερή πτέρυγα του και μετά από αυτούς που του είπαν να υπογράψει ότι του ζητήσουν οι Δανειστές.
Το σφυροκόπημα θα είναι και με απεργιακές κινητοποιήσεις φορέων που επίσης του έλεγαν να υπογράψει.
Η κατάσταση δεν θα είναι εύκολη για τον Τσίπρα, όχι μόνο για όσα προανέφερα αλλά και γιατί πραγματικά τα μέτρα θα πλήξουν ξανά και αυτούς που έχουν σηκώσει το βάρος των προηγούμενων 6 ετών.
Η Ελλάδα μπαίνει σε ένα κύκλο σοβαρών και έντονων αντιπαραθέσεων με απρόβλεπτες συνέπειες.
Είδαμε όμως γιατί οι μαθουσάλες της πολιτικής ζωής της χώρας μας έφαγαν πόρτα από τους Έλληνες.
Είδαμε πως συμπεριφέρθηκαν και θα δούμε πως θα αντιδράσουν στην συνέχεια προκειμένου να ανακτήσουν τις καρέκλες της εξουσίας που έχασαν αφού πήρε πάνω του ο Τσίπρας το όλο βάρος της υπογραφής.
Τώρα σαφώς δεν τους ενδιαφέρει αφού αν ξαναπάρουν την ηγεσία ξανά θα έχουν να λένε κλασικά ότι δεν φταίμε εμείς αλλά ο Τσίπρας.
Ακούσαμε βέβαια ότι οι δικές τους προηγούμενες συμφωνίες ήταν καλύτερες, δεν ακούσαμε όμως ποια τα μέτρα που θα έπρεπε να πάρουν για το έτος 2015-2016 και τα είχαν υπογράψει.
Κάποιοι κάτι έχουμε διαβάσει όμως.
Τα μέτρα που θα πρέπει να πάρει ο Τσίπρας είναι σκληρά αλλά επ' ουδενί δεν πρέπει να δώσει τα ηνία της Χώρας σε αυτούς που στην ουσία μας έφεραν στην σημερινή κατάσταση.  
Αυτή ήταν η νωπή απόφαση των Ελλήνων και δεν πρέπει να αλλάξει κάνοντας στην ουσία και το τελευταίο βήμα που θέλουν οι Δανειστές για κυβερνήσεις αποκλειστικά της αρεσκείας τους.
Τέλος επειδή προσωπικά δεν θέλω να αφήνω αναπάντητα ερωτήματα φίλων που μου έχουν γράψει mail, κομβικό σημείο του Ευρωμαρτυρίου μας θεωρώ την είσοδο μας στο ευρώ επί Σημίτη γιατί οι πάντες γνωρίζουν ότι δεν ήμασταν έτοιμοι να μπούμε και μπήκαμε με τα ψέματα και θεωρώ ότι οι Έλληνες δεν θέλαμε τότε το ευρώ και το δεύτερο σημείο του Ευρωμαρτυρίου μας η εξαγγελία από τον Γιώργο Παπανδρέου στο Καστελόριζο ότι μπαίνουμε στην μέγγενη του ΔΝΤ και της Τρόικας.
Και στις δύο περιπτώσεις θα μπορούσε να γίνει δημοψήφισμα και την απόφαση να την πάρουν οι Έλληνες και όχι οι υπηρέτες των όσων ήθελαν την Ελλάδα στην σημερινή της κατάσταση.
Για το ερώτημα ευρώ ή δραχμή λέω ότι και στις δύο περιπτώσεις του Σημίτη και Γ. Παπανδρέου ο Έλληνας θα ήθελε δραχμή.
Τότε η απόφαση μας για δραχμή δεν θα είχε τις επιπτώσεις που θα είχαμε αν πηγαίναμε σήμερα στην δραχμή, το αντίθετο θα έλεγα ότι τότε τα πράγματα θα ήταν καλύτερα για την μετέπειτα οικονομική πορεία της χώρας.    
Σήμερα η μετάβαση μας στην δραχμή θα ήταν καταστροφική και με βάθος ανάκαμψης μας μετά από τουλάχιστον 5 χρόνια φτώχιας και σε μία περίοδο τεταμένη για την ευρύτερη περιοχή.-


Α.Κ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

my Banner

Η δημιουργία του ιστολογίου αυτού είναι ανεξάρτητο από κομματικές γραμμές και προσταγές με λόγο και αντίλογο που σκοπό έχει την ενημέρωση σε ότι αφορά το Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας καθώς και συμβάντων γενικά στα καταστήματα κράτησης.

Οι κοινωνικοπολιτικές τοποθετήσεις μπορούν επίσης ελεύθερα να αναρτώνται χωρίς απαραίτητα να υιοθετούνται καθώς εκφράζουν αυτόν που υπογράφει τα άρθρα.

(10/1/2011)

Προσπάθεια εισαγωγής κινητών